Blog Abgreds

Bola warung

Posted on: 22 Jun 2010

Masa aku tulis post ini, bingit telinga mendengar riuh rendah manusia. Berborak, berbual, berbincang. Tak kurang yang jual minyak dan jual temberang. Layar besar depan warung jadi tumpuan. Ha ha ha Korea Utara kena libas dengan Portugal 7-0. rekod tu.. kalau malaise lagilah, rekod dunia untuk 10-0. lepas itu, rekod lagi 10 tahun tak ada negara yang minat nak pecahkan rekod tu.

Aku pernah merasa zaman arumugam, santokh, soh chin aun dan super mokh. Yang aku ingat masa piala Malaysia 1986 kalau tak salah. Selangor tenyeh johor . mulanya johor dulu masuk gol. Lepas itu, selangor pula dan menang. Salah satunya supermokh yang masukkan. Itulah sisa-sisa kemeriahan dan kegemilangan bola sepak Malaysia. Selepas itu, ehmmm , dah mula batuk-batuk sukan bola ini. Tiba zaman serbegeth, zainal abidin dan dollah salleh. Batuk tak hilang, kena pula selsema.

Selepas zaman zainal ni, aku dah malas nak tangok bola. Asyik kalah memanjang. Asyik lawan nak cari pengalaman, bukan nak menang. Asyik tukar format, tukar coach, tukar suka sama suka. Buat macam-macam semua tak jalan. Makin macam-macam sakit yang datang adalah. Hari ini, maaf cakap, siapa dia pemain kebangsaan pun aku tak tahu. Maaf banyak-banyak. Orang sakit teruk ni muka jadi cengkung. Sampai kita tak kenal kadang, kan?

Sebenarnya, aku tidak minat mana pasal bola. Tak ingin pun nak bersengkang mata tengok bola. Layan tidur lagi bagus. Untung-untung dapat mimpi jadi tauke bola. Kepada yang minat, teruskan. Tak jadi hal. Yang tak minat bola sepak, aku ada cadangan. Kita buat group belajar cakap bola, boleh? Okey ready? Satu.. dua.. tiga…

Bola satu kepada bola dua, over! Bola dua kepada bola satu, jalankan berita, over! Heh he he…

Belajar cakap bola.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Sinopsis blog abgreds

Blog abgreds ingin melihat makna
pada aksara dan kosa kata dari sudut sedikit berbeda, buat menambah variasi
pemahaman semua.
Selamat membaca!

K O T A K — S H O U T M I X

Statistik blog

  • 53,876 - sejak 19 Jun 2010

Salam sejahtera

Blog ini adalah blog peribadi abgreds. Semua artikel adalah nukilan abgreds untuk tatapan bersama.

Artikel abgreds merupakan rangkuman pengalaman dan kisah perjalanan hidup abgreds.

Abgreds harap artikel-artikel di sini dapat sedikit sebanyak memberi manfaat buat anda.

Anda dialu-alukan untuk memberikan idea, pandangan, nasihat, kritikan, dan sebagainya.

Sila tinggalkan jejak anda di ruang komentar atau shoutbox.

Terima kasih atas ziarah anda!

Salinan semula

Abgreds membenarkan kandungan artikel di blog ini diterbitkan semula dengan syarat disertakan kredit / pautan ke blog ini.

Sebarang pertanyaan boleh di e-mailkan ke abgreds melalui alamat : takterra@gmail.com

Sila ambil perhatian, kandungan blog ini adalah diawasi.....

...

Protected by Copyscape Duplicate Content Checker

Negara pengunjung

free counters
Online Users
bighandesign
My Ping in TotalPing.com

BlogMalaysia.com

Blogged.my
%d bloggers like this: