Blog Abgreds

Pusing-pusing, jangan pening…

Posted on: 24 Julai 2010

Red               :      Assalamualaikum, tokeh.

Bang amid     :      Wa’alaikum salam. Ha, red. Lama tak nampak muka.

Red               :      Ha’a. Bang. Lama tak lalu sini, nak singgah camane?

Bang amid     :      Ai sibuk nampak. Banyak projek nih. Mana sempat jeling       warung aku ni..

Red               :      Tak ada la bang. Red tengah pening ni. Projek kurang! Tu yang menjajau sana sini.

Bang amid     :      Janganla pening-pening. Ada la tu. Engko yang tak nampak.

Red               :      Tak de, bang.

Bng amid       :      Alah, mai sini. Engko nak makan apa?

Red               :      Tak makan, bang. Nak bungkus aje.

Bang amid     :      Ha, macam tu la. Jangan pening-pening. Tak ke mana red. Esok lusa adalah tu…

Red               :      Konfiden jer abang nih…

Bang amid     :      Bukan engko tak tau, duit tu pusing-pusing. Tokey kau tu nak makan jugak. Dia tengah

perambat projek tuh! Esok lusa adalah projek untuk engkau.

Red               :      Ialah bang. Aku ni kadang blur sampai tak boleh pikir..

Bang amid     :      Memang macam tu. Pusing-pusing. Nanti tokey kasi kau    projek, adalah duit masuk.

Lepas engkau ada duit, engkau beli lauk kat warung abang ni, duit abang pun masuk.

Lepas tu, abang beli sayur ikan kat pasar, orang pasar pulak dapat duit.

Red               :      Karang orang pasar nak makan, pegi warung bang amid.

Bang amid     :      Ha, kalau orang pasar tu nak buat rumah, aku suruh cari engko.

Red               :      Karang perut lapar masa buat rumah, datang kat warung abang lagi…

Bang amid     :      Ha, macam tu la. Jangan pening-pening. Duit tu pusing-pusing…

Red               :      Huh, terrer jugak abang amid ni. Dulu belajo sampai mana bang?

Bang amid     :      Sekolah hape? Belum SRP dah tercongok kat warung nih..hehehe…

Red               :      Ngeh ngeh….tu yang jadi tokey sekarang nih bang amid!

Bang amid     :      Ye la tu, tokey alias kuli !

Red               :      Standard tuh ! Okey, bang, red balik dulu.

Bang amid     :      Dah okey dah pening kau ?

Red               :      Dah………..!

*     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *

Bang amid     :      (belajar bisnes dan maintain bisnes)

Red               :      (belajar tak pening dan maintain jangan pening…) boleh ke?

p/s   :      kalau pening, jangan belajar. Kalau belajar, jangan pening !

p/s   :      kalau mengajar perihal pening, cikgu jangan pening-pening, nanti anak murid yang pening !🙂 :)…..

4 Respons to "Pusing-pusing, jangan pening…"

terima kasih atas kunjungan dan komentar anda ;
kak jie – kalau karat dah tak pikir apa pun…
cikgu nurin – tak de ciput ke tak ciput, janji ada manfaat utk kita..
yaya – kalo pening lagi, pi makan dusil ye…:)

yaya bace pon bleh pening maa…adehh…

salam balas kunjungan…terima kasih kerana sudi jejak blog saya yang cipuuutt… tu…suka baca entri entri di blog nii..saya link ke blog saya…

pening2 tu tanda otak berfikir belum berkarat..hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Sinopsis blog abgreds

Blog abgreds ingin melihat makna
pada aksara dan kosa kata dari sudut sedikit berbeda, buat menambah variasi
pemahaman semua.
Selamat membaca!

K O T A K — S H O U T M I X

Statistik blog

  • 53,876 - sejak 19 Jun 2010

Salam sejahtera

Blog ini adalah blog peribadi abgreds. Semua artikel adalah nukilan abgreds untuk tatapan bersama.

Artikel abgreds merupakan rangkuman pengalaman dan kisah perjalanan hidup abgreds.

Abgreds harap artikel-artikel di sini dapat sedikit sebanyak memberi manfaat buat anda.

Anda dialu-alukan untuk memberikan idea, pandangan, nasihat, kritikan, dan sebagainya.

Sila tinggalkan jejak anda di ruang komentar atau shoutbox.

Terima kasih atas ziarah anda!

Salinan semula

Abgreds membenarkan kandungan artikel di blog ini diterbitkan semula dengan syarat disertakan kredit / pautan ke blog ini.

Sebarang pertanyaan boleh di e-mailkan ke abgreds melalui alamat : takterra@gmail.com

Sila ambil perhatian, kandungan blog ini adalah diawasi.....

...

Protected by Copyscape Duplicate Content Checker

Negara pengunjung

free counters
Online Users
bighandesign
My Ping in TotalPing.com

BlogMalaysia.com

Blogged.my
%d bloggers like this: