Blog Abgreds

Apa dia? Interpretasi ?

Posted on: 31 Julai 2010

Tengok gambar di bawah, apa interpretasi korang?

Apa intepretasi dia orang ?

illusi

Ajam : gambar kartun.

Man : macam gambo muka.

Emy : muka hensem, boleh buat boipren!

Alang : wei, gelapnya kulit…

Tok Mat : aaa…? Gambar ke tu…?

Jijah : tok mat ni nak kena pakai spek macam gambar tu…

* ooi Jijah, orang tanya pasal gambar la. Bukan pasal tok mat!

David kopepil  : tulisan la tu.

David knigh rider : buat stiker keta, baru rock.

Tukang lukis : tu warna hitam dengan putih…

Tukang cerita : tu warna-warna kehidupan.

Tukang cap : tambah bunga boleh buat design batik ni…

Tukang sibuk : ah, pegi main jauh-jauh. Tak da masa ni!

Aku : eh, aku tukang tanyalah, mana boleh jawap!

Kau : …..(tak jawap pun – tah apa yang tengah dipikir, masalah negara kot!)

——-       ————      ———–        ————-     ———

Sekarang aku nak tanya ;

Apa itu  i.n.t.e.r.p.r.e.t.a.s.i…? Kenapa kita kena belajar pasal interpretasi?

Kenapa interpretasi mereka semacam itu? Kenapa interpretasi korang semacam ini? Kenapa ada interpretasi yang pelbagai?

Kenapa tak nak belajar intepretasi?

………………. Tak nak fikir? Malas nak fikir? Tak dapat cari jawapan?………..

Kenapa tak nak fikir? Eh, kat luar tu orang tengah interpretasi kau, tau tak?

Cuba le fikir sikit? Nak pandai ke tak nak?

………………..

Hem…ambik ko…aku buat entri pertanyaan hari ni, amacam?

Nak komen? Kena ada interpretasi. Tak dak interpretasi? Aku no komen , ngeh ngeh…🙂🙂 …

8 Respons to "Apa dia? Interpretasi ?"

teringat ms bljr psychology dulu…hehehe

jwpnnya liar…ngee~~

terima kasih atas komentar anda semua :
faerrin : semua kita perlu belajar agar dapat mentafsir setepat mungkin akan sesuatu perkara
hidayah : tenung boleh ajer, jangan termenung masa tenung sudah!
fakir : ko ni pandai gak jaga kaunter pertanyaan🙂🙂 …
salman : utk level individu, semua tafsiran kita adalah betul belaka.
ain z : ho ho, ko ni pun kreatif. bukan tafsir lagi, ko taksir pulak…
nina : makasih mai sini, fahaman yg bagus!

inteprestasi tu kan….. adalah…

maksud sendiri je la ye~
sesuatu yg kita fahami lalu merungkaikan melalui pemahaman kita..

Liar..

hehehe.. ape yang saya fikir.. kalau putih tu di kalerkan dgn hitam akan jadi hitam semua.. huhu

salam,

wajah lelaki dan tulisan liar..
biasanya lelaki agak sinonim dengan perbuatan suka menipu,..😀

er, boleh bagi salam dulu tak? (soalan 1)

ok2, blh mula jawab? (soalan 2) haha~

kena pikir ke ?(soalan 3) haha~

yeah, sonang yo.. jawabannyo..

Liar… gambar jua tulisan..liar..
penulis entry?? liar or not..? haha..

senyum sikit boleh?

ok..

thnx..

entry yg membuat saya tersenyum~
hohoho..

Nice. A “picture” of a Liar😉 (lama2 tenung baru nampak)

MY LATEST ENTRY: Yummy Rasa Nyonya Penang

entri ini mmg membuatkan aku berfikir. Setiap orang punya intrepretasi yang berbeza, sama seperti penjajah melihat pejuang kemerdekaan seperti pasukan pemberontak, tetapi dari satu sudut pandangan yang berbeza rakyat tempatan menganggap pejuang kemerdekaan sebagai pejuang sejati!

hehehe..salam kunjung tuan punya blog!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Sinopsis blog abgreds

Blog abgreds ingin melihat makna
pada aksara dan kosa kata dari sudut sedikit berbeda, buat menambah variasi
pemahaman semua.
Selamat membaca!

K O T A K — S H O U T M I X

Statistik blog

  • 53,899 - sejak 19 Jun 2010

Salam sejahtera

Blog ini adalah blog peribadi abgreds. Semua artikel adalah nukilan abgreds untuk tatapan bersama.

Artikel abgreds merupakan rangkuman pengalaman dan kisah perjalanan hidup abgreds.

Abgreds harap artikel-artikel di sini dapat sedikit sebanyak memberi manfaat buat anda.

Anda dialu-alukan untuk memberikan idea, pandangan, nasihat, kritikan, dan sebagainya.

Sila tinggalkan jejak anda di ruang komentar atau shoutbox.

Terima kasih atas ziarah anda!

Salinan semula

Abgreds membenarkan kandungan artikel di blog ini diterbitkan semula dengan syarat disertakan kredit / pautan ke blog ini.

Sebarang pertanyaan boleh di e-mailkan ke abgreds melalui alamat : takterra@gmail.com

Sila ambil perhatian, kandungan blog ini adalah diawasi.....

...

Protected by Copyscape Duplicate Content Checker

Negara pengunjung

free counters
Online Users
bighandesign
My Ping in TotalPing.com

BlogMalaysia.com

Blogged.my
%d bloggers like this: