Blog Abgreds

Pusing-pusing, kabel pening…

Posted on: 25 September 2010

Red : Assalamualaikum, tokeh.                                  

Bang amid : Wa’alaikum salam. Ha, Red. Apsal nampak boring ni?     

Red : Baru balik opis tanah ni bang. Mau tak boring…                

Bang amid : Ai, takkan tak settel lagi? Berapa bulan dah ni? Engko tak pakai kabel ke?                                                    

Red : Kabel kecik bang. Kabel cap ayam. Kejap putus. Kejap hilang. Nak sambung bukan main susah.                                                

Bang amid : Pakai le yang besar lagi. Projek besar, kabel kecik, mana jadi?                                                

Red : Kabel besar pun tak boleh pakai lagi, bang. Dia orang pakai kabel hantu! Wireless! Tau-tau fail dah kena cantas!                                                      

Bang amid : Dah tu, engko punya wireless mana?                    

Red : Tak de, bang. Boss sengkek. Duit ciput, macamana nak pakai wireless?                                                    

Bang amid : Eh, sengkek-sengkek pun ada mers (mercedes) maa. Boss engko tak kaw tim ke dengan opis tanah?                                

Red : Dulu ada. Tapi kawan dia tu dah pencen pulak. Patah kaki sekarang. Semua fail sangkut. Kabel saya lagilah tak boleh harap.                                                 

Bang amid : Itulah korang. Dulu main kabel siapa suruh?             

Red : Bukan saya bang amid. Boss yang ajar ni. Boss cakap, boss dia dulu pun ajar dia macam tu. Dia follow. Saya ni pun follow jer…            

Bang amid : Huh, dosa warisan betullah…ha, sekarang apa jadi? Macamana nak mengadap dengan customer?                                                      

Red : Tu yang mari sini, bang. Nampak ada clien depan boss. Saya angkat kaki le. Biar boss pulak yang mengadap… sama – sama rasa la…                                              

Bang amid: Pandai jugak engko ya. Eh, tu siapa pulak ramai-ramai tuh?             

Red  : Alamak, bang. Boss saya tu! Er.. saya cabut dulu bang !!

****

Anda mungkin berminat dengan entri ini :

https://abgreds.wordpress.com/2010/07/24/pusing-pusing-jangan-pening/

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Sinopsis blog abgreds

Blog abgreds ingin melihat makna
pada aksara dan kosa kata dari sudut sedikit berbeda, buat menambah variasi
pemahaman semua.
Selamat membaca!

K O T A K — S H O U T M I X

Statistik blog

  • 53,876 - sejak 19 Jun 2010

Salam sejahtera

Blog ini adalah blog peribadi abgreds. Semua artikel adalah nukilan abgreds untuk tatapan bersama.

Artikel abgreds merupakan rangkuman pengalaman dan kisah perjalanan hidup abgreds.

Abgreds harap artikel-artikel di sini dapat sedikit sebanyak memberi manfaat buat anda.

Anda dialu-alukan untuk memberikan idea, pandangan, nasihat, kritikan, dan sebagainya.

Sila tinggalkan jejak anda di ruang komentar atau shoutbox.

Terima kasih atas ziarah anda!

Salinan semula

Abgreds membenarkan kandungan artikel di blog ini diterbitkan semula dengan syarat disertakan kredit / pautan ke blog ini.

Sebarang pertanyaan boleh di e-mailkan ke abgreds melalui alamat : takterra@gmail.com

Sila ambil perhatian, kandungan blog ini adalah diawasi.....

...

Protected by Copyscape Duplicate Content Checker

Negara pengunjung

free counters
Online Users
bighandesign
My Ping in TotalPing.com

BlogMalaysia.com

Blogged.my
%d bloggers like this: