Blog Abgreds

Ilmu ghaib.

Posted on: 29 Oktober 2010

Siapa nak belajar ilmu ghaib?

Awak nak belajar ilmu ghaib?

Awak nak tau siapa ada ilmu ghaib?

Awak nak tau siapa guru ilmu ghaib?

Di mana awak nak belajar ilmu ghaib?

Baiklah, mari lihat di sini! 

Ya, awak dah jumpa!

Di sini…

                                                                                                                                                      Boleh nampak banner dia?

Tak nampak? Klik saja di situ, nampaklah..

Ya, ada tawaran secara percuma

Jangan segan jangan malu

Mari ramai-ramai jadi ghaib…

 

Eh, mana link dia?

Huh, alamak! Link dia dah ghaib!

Ni mesti kerja tokei ceti dengan bank ni

Tak pun usha tokei emas, perak, intan berlian…

Tak pun bomoh tukang jaga M16, raifel, bom, jet pejuang…

Tak pun kerja bapak-bapak  yang ada anak dara lawo, putih, mulus, gedik… :)  

Oh ya, buat apa awak nak jadi ghaib?

Boleh awak cuba bayangkan kita semua dah jadi profesional ghaib… ?

Camne agaknya kehidupan ni  yek?

18 Respons to "Ilmu ghaib."

ya la.ilmu semua masuk didada.buat apa
nak bagi ghaib.

lagi tafsiran menarik ali..
dah dapat ilmu, lepas tu ghaibkan.. opo kojo tuh..hehe..

Ini sindiran sinis untuk masyarakat kita yang taksub kepada alam ghaib! Hehe~ Ringkas artikel ini tapi mempunyai mesej tersirat disebaliknya.🙂

terima kasih atas komennya ya MM..
abgreds cuma terbayang jika benar-benar kita semua hidup ‘berghaib’…jadi dunia bunian kot…

mila dan edda :makasih yah berkunjung ke sini ..
syahril : banner tu yang masuk dari google. tah belum tergerak nak pi sana balik..

halo kawan, terimakasih sudah berkunjung ke blog saya😀
kunjungan balik ini😀

haha…best3..
ingatkan benda la yang ghaibnya.

Kunjungan sore🙂

terima kasih atas komen anda semua…

beautiful rose – rugilah awak jadi halimunan, nanti kita semua tak nampak keanggunan awak tuh!🙂

miss gee – entri pasal ghaib tak boleh ghaib, karang orang nak baca macamana?🙂

cik su – mu tak de cita-cita nak ghaib ke cik su, nanti boleh glamer muka masuk paper 🙂

Assalaamu’alaikum Abgreds…

Hmmm.. tak dapat nak belajar ilmu ghaib dengan abgreds melalui link tu, talian kurang baik… hehehe… agaknya Allah nak selamat supaya akidah ni terjaga.😀

Kenapa nak belajar ilmu ghaib ni abgreds ? Apa yang seronoknya jadi halimunan ya. bimbang asal niatnya mahu membantu orang kalau orang tak nampak tapi akhirnya jadi perompak pula.

Entri yang punya kelainan dalam mengajak minda berfikir dengan terbuka. Syabas dan teruskan menulis dengan senang hati.

Salam mesra dari Sarikei, Sarawak.😀

wa’alaikumussalam Puan Siti..

sudah lama ingin menulis sesuatu tentang tajuk ini. kebetulan ada satu laman entah bagaimana boleh memasuki enjin carian ke blog ini. terus tulis saja.

saya tidak berniat mencurigai matlamat laman web tersebut. cuma reaksi spontan dari pengalaman lalu apabila berdiskusi tentang ilmu ghaib.

kini sudah ada blog dan saya cuma tuliskan kembali apa yang pernah kami bincangkan dahulu..

p/s : nasib baik ‘talian tak baik’, kalau bunda Siti ghaib, mana mau cari??…🙂

abes la hidup kalau semua pun pandai ilmu ghaib…tula Tuhan haram kan ilmu ghaib nie

Ghaib sungguh entry ini… :p
hehehe

mahu jadi halimunan…..

ingatkan betul2 nak ajar ilmu ghaib..hehe..dulu masa sekolah ada senior mengaku dia ada ilmu ghaib..sebab tu masa fly,dia lalu depan pondok guard je,sebab guard tak kan nampak..tapi tak pasti kesahihan dia

kalo aku boleh ghaib, agaknya nak ke aku ajo kat orang huhu… citer ko tu, kalo pak guard tu tido, memanglah tak nampak sape-sape…

memang best post ni🙂

zuls, ko tak mau belajor ke? duit dah manyak tuh..jaga-jaga..🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Sinopsis blog abgreds

Blog abgreds ingin melihat makna
pada aksara dan kosa kata dari sudut sedikit berbeda, buat menambah variasi
pemahaman semua.
Selamat membaca!

K O T A K — S H O U T M I X

Statistik blog

  • 53,899 - sejak 19 Jun 2010

Salam sejahtera

Blog ini adalah blog peribadi abgreds. Semua artikel adalah nukilan abgreds untuk tatapan bersama.

Artikel abgreds merupakan rangkuman pengalaman dan kisah perjalanan hidup abgreds.

Abgreds harap artikel-artikel di sini dapat sedikit sebanyak memberi manfaat buat anda.

Anda dialu-alukan untuk memberikan idea, pandangan, nasihat, kritikan, dan sebagainya.

Sila tinggalkan jejak anda di ruang komentar atau shoutbox.

Terima kasih atas ziarah anda!

Salinan semula

Abgreds membenarkan kandungan artikel di blog ini diterbitkan semula dengan syarat disertakan kredit / pautan ke blog ini.

Sebarang pertanyaan boleh di e-mailkan ke abgreds melalui alamat : takterra@gmail.com

Sila ambil perhatian, kandungan blog ini adalah diawasi.....

...

Protected by Copyscape Duplicate Content Checker

Negara pengunjung

free counters
Online Users
bighandesign
My Ping in TotalPing.com

BlogMalaysia.com

Blogged.my
%d bloggers like this: