Blog Abgreds

Short Neurological Test.

Posted on: 28 November 2010

Kali ni aku bagi tau awal-awal yang entri ni bukan aku yang punya. Aku cilok dari seorang penjaga mata. Korang baca jer mana yang patut ok!

Aku fikir elok sekali sekala test mata aku..dan aku fikir korang pun elok buat benda tu sama. Mata ni kena mata-mata jugak.. jangan bior jer, kan?

Lepas tu kalau ada apa-apa pertanyaan, korang afdalnya tanya kat penjaga mata tu ya, aku ni bukan pakar ..err.. neo…ro…lo…gi…,ok!

Tapi kalau korang nak jugak komen kat sini, korang tulis jer. Nanti aku jawab gaya ..err..neo..ro…lo…gist… celup punya, ok!

—————————————-

Short Neurological Test

1- Find the C below.. Please do not use any cursor help.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOCOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

2- If you already found the C, now find the 6 below.

99999999999999999999999999999999999999999999999999999999999 99999999999999999999999999999999999999999999999999999999999 99999999999999999999999699999999999999999999999999999999999 99999999999999999999999999999999999999999999999999999999999 9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999

3 – Now find the N below. It’s a little more difficult.

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMNMMMMMMMMM   MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

This is NOT a joke. If you were able to pass these 3 tests, you can cancel your annual visit to your neurologist. Your brain is great and you’re far from having a close relationship with Alzheimer.
Congratulations!

part 2

eonvrye that can raed this rsaie your hnad.

To my ‘selected’ strange-minded friends:If you can read the following paragraph, forward it on to your friends and the person that sent it to you with ‘yes’ in the subject line.
Only great minds can read this. This is weird, but interesting!
If you can raed this, you have a sgtrane mnid too

Can you raed this? Olny 55 plepoe out of 100 can.

I cdnuolt blveiee that I cluod aulaclty uesdnatnrd what I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it dseno’t mtaetr in what oerdr the ltteres in a word are, the olny iproamtnt tihng is that the frsit and last ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can still raed it whotuit a pboerlm. This is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the word as a wlohe. Azanmig huh? Yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! If you can raed this forwrad it

 ——————————–

Sumber : http://cetusanrasa-nba.blogspot.com/2010/11/cuba-baca-ni.html

59 Respons to "Short Neurological Test."

can’t find my N. oh no.

welkam faaizz..
ko orang nombor dua tak dapat cari N dalam ramai-ramai pengomen tu. sorang lagi kak iza. tapi kak iza dah carik balik dan jumpa. ko try la lagi okey…

passed the test with flying colours. tak perlu jumpa neurologist la kan?😀 . As for the second part, this sentence really help “it dseno’t mtaetr in what oerdr the ltteres in a word are, the olny iproamtnt tihng is that the frsit and last ltteer be in the rghit pclae.”
Lepas baca ayat tu, laju sikit membaca!

cek mail kita…lambat aku reply da..
tahniah juga untuk cik mail. ayat tu betul-betul bermakna. kita mungkin tau tapi tak perasan..nah sekarang kita boleh upgrade lagi tahap pembacaan kita ..

waahhh..cumie lepas semua lah
hehehe
masih waras la gayenyer.
:))

hehe..waras lho.. cumie kan pandai jaga pandangan mata..jadi mata sihat le..

Salam…

N tak jumpa pun….ada ke? masalah ni…..yg lain ok, N je tak tau ada kat mana….tolonggggggggggggggg…

w’salam kak iza…
ada N tu kak iza…cuba lagi yer…kalu tak dapat jugak karang abgreds bagitau kat mana ok..

a’a…dah jumpa…
line ke 2….
sakit mata mencarinya….

hehe…jumpa jugak akak aku sorang ni…
tabik kerana usaha yang gigih dan gagah perkasa..!🙂

lady lulus.. hihihihi😀

hoyeah~~ 100 % markahku sudah pasti.. huhu

yes..kak ct lulus walau umor dah hampir 1/2 abad.

pembaca tegar memang baca tak tengok semua huruf. kalau tidak mahu bertahun nak habiskan membaca sebuah buku.

yang benar,
kak ctpayong.

peh…abgreds tabik sama kak ct..
tang baca tak tengok semua huruf tu memang sepesel!…tabik springg..

yeay, saye lulus!! ;D

tahniah sofia…tapi test ni tak rasmi tau..🙂

yes…lepas semua test

moga mata zuriey bisa melepasi test yang lain juga yang lebih mencabar di alam realiti…boleh? Insya Allah..

Assalaamu’alaikum Abgreds

Alhamdulillah, semuanya boleh saya cari dan baca dalam masa yang singkat. tapi mata ni sudah lama tak dapat dibaiki. Cuma harus dijaga untuk selalu dapat membantu untuk terus melihat sehingga sampai masanya.

Postingan minda yang sangat menarik dan menyeronokkan bagi mengurangkan tekanan pada minda dan tubuh saat diulit oleh tugas yang menyibukkan.

Salam mesra dari Sarikei, Sarawak.😀

wa’alaikumussalam Puan Siti..

dari foto gravatarnya juga saya agak puan masih dapat menerka. lagi masih awet muda renungnya haha…

saya cukup berterima kasih puan Siti masih mengagihkan masa dan tenaga berziarah ke mari. entri ini saya salin daripada teman maya. saya kira isinya berguna untuk dikongsi bersama.

inilah salah satu kelebihan interaksi internet..dalam beberapa saat, suatu info dan ilmu sudah menjadi ketahuan ramai…cuma tentunya perlukan tapisan dan pilihan yang ikut selera empunya masing-masing.

terima kasih atas komentarnya ya puan Siti..

yeahhhhhhhh abg red..
saya xpyh jmp neorologist..

thanks to u..

eleh..lalink..kalo neorologist tu pakwe ko ? ha camna? camner…hoho..

xla abg red..pakwe saya bukan pakar nie..dia pakar lain…

lalink.. kasi tau arr pakar aper..? kalo tak nak public ko ym jer..haha…sibuk!

suma bleh.. detect huruf mahupun nombor..lastly ejaan2 perkataan dlm inggeris tu..nice!

Thanx..now i know..otak memang ok..🙂

tahniah.. moga mata mommy sihat senantiasa..

kira ok lagi la otak ni..sebab boleh cari huruf dan no tersembunyi dan boleh baca ayat tunggang langgang tu

mata ko ok tuh…jangan skodeng tenet ni lamo-lamo udah ler..

Mak oiiiiii….

Berpinau biji mata SK. Dari 4 mata nampak gayanya macam nak kena upgrade lagi 2 hahahaha..

haha…kak Sk..tak yah upgrade ..tapau jer teleskop kat planetarium negara ..gerenti nampak!
gurau jer kak Sk yer…

yeyehhhh!! past sume.haha +.+”

ha anisah..jaga baik-baik mata tu yer…tahniah..

Banyaknya dapat komen dari pembaca… Terima kasih sebab linkkan blog saya..🙂

sama-sama kak nur…
kongsi benda yang baik kan ke bagus?..

cess!! bangga giler aku dapat tangkap C, 6,N….
tp result dia joke je,,,huhuhuhu…wakenabeb!!

aku nak grab this!!

hakhak….joke-joke pun mantop punya test tu brader…tahniah ..
ko nak grap ko punya suka lah..!

boleh jumpa semua walaupun pakai 4 mata..huhu..

second test pon pass…maknanya aku tergolong dalam 55 orang terpilih!..hebat2

my pren.. sollehahn…dah pakai spek yer.. tapi boleh jumpa okeylah tu..
still hebat bro..

memula tengok macam terlalu sukar nak jumpa , terpaksa hold Ctrl key and press +key twice. hahaha bab pertama settle…

bab kedua masih ok lagi tapi bab ke tiga macam failed jer, bukan sebab apa… dulu sekolah tak habis, baru belajar 3 bulan jepun dah attack malaya!

haha..patut ada ayat perkataan jepun terbalik kat sini..baru boleh test zaman jepun punya orang…ngeh ngeh..
kiranya okey lagi mata tu..tak payah pakai teropong!

perggh.. dapat gak detect… tapi yang last tuh..ada gak tak berapa nak paham..hehe

ok lah tu zik. yang last tu janji ko boleh detech perkataan sebenar sekali imbas ok jugak..

ahha.. my mind is absolutely, positively powerful..😛 nk share..! thanks in advance..!!

[…] oleh: Laman Asal: Sila Klik di sini […]

wuah, tak pernah kusangka.

kamu juga bisa lulus ya mas bagustejo… mudah-mudahan mata kamu bisa awas sampai hari tuanya ya..
makasih mas bagus mampir blog abgreds..

yeay.. fatin leh buat sume.. ^_^

tahniah fatin.. no spek mato ha…

Stuck kejap kat “N” nasib jumpa gak..
hahaha..

Part 2 pun still bleh baca..
Sila percaya mata saya masih muda..
hehehe

ah missgee ni, bila masa aku kata ko tua hoho..
apapun, tahniah sebab masih muda rumaja yer..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Sinopsis blog abgreds

Blog abgreds ingin melihat makna
pada aksara dan kosa kata dari sudut sedikit berbeda, buat menambah variasi
pemahaman semua.
Selamat membaca!

K O T A K — S H O U T M I X

Statistik blog

  • 53,876 - sejak 19 Jun 2010

Salam sejahtera

Blog ini adalah blog peribadi abgreds. Semua artikel adalah nukilan abgreds untuk tatapan bersama.

Artikel abgreds merupakan rangkuman pengalaman dan kisah perjalanan hidup abgreds.

Abgreds harap artikel-artikel di sini dapat sedikit sebanyak memberi manfaat buat anda.

Anda dialu-alukan untuk memberikan idea, pandangan, nasihat, kritikan, dan sebagainya.

Sila tinggalkan jejak anda di ruang komentar atau shoutbox.

Terima kasih atas ziarah anda!

Salinan semula

Abgreds membenarkan kandungan artikel di blog ini diterbitkan semula dengan syarat disertakan kredit / pautan ke blog ini.

Sebarang pertanyaan boleh di e-mailkan ke abgreds melalui alamat : takterra@gmail.com

Sila ambil perhatian, kandungan blog ini adalah diawasi.....

...

Protected by Copyscape Duplicate Content Checker

Negara pengunjung

free counters
Online Users
bighandesign
My Ping in TotalPing.com

BlogMalaysia.com

Blogged.my
%d bloggers like this: