Blog Abgreds

Sepi yang seni

Posted on: 19 Mac 2013

Hanya ingin memberitahu kepada para pengunjung dan khalayak pelayar di luar sana bahawasanya empunya blog ini masih lagi ada di sini.

Hanyasanya dukacita dimaklumkan bahawa empunya itu kini dalam belungkasawa diri yang amat- amat begitu😦 …hingga sukar mengaktifkan suis jari jemari bergerak untuk kembali seperti dahulu.

Dalam mencari erti seni dalam suatu sepi yang sungguh panjang… tatkala tiada upaya menolak takdir, hadirlah segala kekerdilan diri…

Sekadar itulah upaya yang diizinkan oleh-Nya kali ini…permisi…

7 Respons to "Sepi yang seni"

sungguh sedih bila melihat satu persatu blog yang sungguh menawan hati terkubur begitu sahaja. Termasuklah blog yang satu ini. Kenapa agaknya benda yang baik akan selalu dimamah oleh batas-batas manusia itu sendiri. bersemangat abgreds, jangan jadikan alasan-alasan yang membatasi diri sebagai racun untuk mencipta satu lagi alasan.

Assalamualaikum abgreds,

apa khabar? saya pun baru rasanya nak aktif semula dalam penulisan blog. Ingat saya lagi tak? Semoga abgreds kembali menulis, dah takde rakan-rakan blog untuk dikunjungi. sedih rasanya.

Wa’alaikumussalam wbt….

terima kasih mampir ke gubuk abgreds. buat masa ini abgreds kesuntukan masa utk menulis. cuma buat blog-walking jer.. jenguk blog kawan2…

As salam abgreds….masih ingat saya? saya juga baru di beri kekuatan olehNya untuk kembali ke dunia ini…

Wa’alaikumussalam cikgu… tentu ingat. Terima kasih berkunjung ke sini.

Demikianlah adanya cikgu. Hakikat hidup ada suka duka bahagia derita…

Assalaamu’alaikum wr.wb, Abgreds…

Alhamdulillah, akhirnya menjelma kembali walau hanya segaris kata
untuk saling menyapa dan berpesan kata. Semoga selalu sihat dan dilindungi Allah SWT kepada Abgreds dan keluarga.

Membaca cetusan hati di atas menggambarkan kedukaan yang dalam. Innalillahi wa inna ilahi raaji’un. Kepada Allah SWT saya mendoakan kesejahteraan dan ketenangan juga kedamaian buat hati yang dilanda kesedihan di sana, baik Abgreds dan sesiapa yang bersama. Aamiin.

Sesungguhnya Allah SWT ingin menguji setiap hamba-NYA agar tahu dan sedar diri tentang apa yang kekal dan sementara. Pengujian ini bagi meningkatkan sabar dan takwa.

Terima kasih memaklumi setelah sekian lama tidak mendengar khabar berita. Rindu juga mahu membaca nulikan dari pena tajam Abgreds yang banyak mencetuskan idea dan inspirasi buat renungan bersama.

Salam hormat dari Sarikei, Sarawak.😀

Wa’alaikumussalam wbt…
Sungguh indah apabila suatu silaturrahim itu mengheret sama segala macam ikhlas dan tulus…
Menancap ke benak yang sedang lara…
Terima kasih buat Sahabat Maya yang dihormati Puan Siti.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Sinopsis blog abgreds

Blog abgreds ingin melihat makna
pada aksara dan kosa kata dari sudut sedikit berbeda, buat menambah variasi
pemahaman semua.
Selamat membaca!

K O T A K — S H O U T M I X

Statistik blog

  • 53,876 - sejak 19 Jun 2010

Salam sejahtera

Blog ini adalah blog peribadi abgreds. Semua artikel adalah nukilan abgreds untuk tatapan bersama.

Artikel abgreds merupakan rangkuman pengalaman dan kisah perjalanan hidup abgreds.

Abgreds harap artikel-artikel di sini dapat sedikit sebanyak memberi manfaat buat anda.

Anda dialu-alukan untuk memberikan idea, pandangan, nasihat, kritikan, dan sebagainya.

Sila tinggalkan jejak anda di ruang komentar atau shoutbox.

Terima kasih atas ziarah anda!

Salinan semula

Abgreds membenarkan kandungan artikel di blog ini diterbitkan semula dengan syarat disertakan kredit / pautan ke blog ini.

Sebarang pertanyaan boleh di e-mailkan ke abgreds melalui alamat : takterra@gmail.com

Sila ambil perhatian, kandungan blog ini adalah diawasi.....

...

Protected by Copyscape Duplicate Content Checker

Negara pengunjung

free counters
Online Users
bighandesign
My Ping in TotalPing.com

BlogMalaysia.com

Blogged.my
%d bloggers like this: